SZKTV
14. márc. 2017

SZKTV HAJDÚBÖSZÖRMÉNY - 2017

2017. március 14. | Hírek, SZKTV | Hajdúböszörmény, Magyarország

A Hajdúhús 2000 Kft. biztosította a gyakorlati helyszínét a LVII. Országos Szakmai Versenynek

SZKTV


2017. március 1-3. között rendezték meg a húsipari termékgyártó szakma kiváló tanulója országos versenyt a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. Az ország 15 iskolájának 24 tanulója vett részt a megmérettetésen.

Az SZKTV az egyik legrangosabb országos versenynek számít, amely magas szintű szakmai felkészültséget igényel mind elméleti, mind gyakorlati szempontból. A verseny szervezői évről-évre nagy múltú üzemeket választanak a kihívás helyszínéül. Hajdú-Bihar megyében a debreceni székhelyű Hajdúhús 2000 Kft. adott helyet a gyakorlati vizsgának.

A vállalkozás komoly szerepet tölt be a szakiskolai tanulók képzésében. Évente közel 140 diák szerez versenyképes szakmai tapasztalatot az üzemi gyakorlat során. A Hajdúhús 2000 Kft. magas színvonalú szakmai oktatásának bizonyítéka az is, hogy a náluk gyakorlatot teljesítő négy versenyző felszabadult a szakmai vizsga letétele alól. A gyakorlati vizsgatevékenységben legjobban teljesítő diák, Potoleczki József is a Hajdúhús 2000 Kft. növendéke.

Az elméleti vizsgatevékenységnek helyet adó Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolának meghatározó szerepe van a Hajdú-Bihar megyei agrárszakképzésben. A húsipari termékgyártó SZKTV-n jól teljesítettek a tanulók. A hajdú-bihari versenyzők közül 4 fő a legjobb 10 közé jutott.